Vinné sklepy Kutná Hora 22. – 26. 8. volná degustace

Která vína jsme ochutnali

Cuvée Kuks Jakostní šumivé víno – sekt Zero Brut

Sekt vyrobený tradiční metodou kvašením v lahvi z odrůd Pinot Noir, Pinot Blanc, Pinot Gris.

Müller Thurgau (Bio, Demeter) 2015 pozdní sběr, suché bílé

Biodynamické víno, spontánně fermentováno

Alkohol 12 % obj.; Zbyt. cukr 2 g/l; Zbyt. kyseliny 5,7g/l; Bezc. extrakt 19 g/l

Snadno pitelné víno s vyváženým obsahem alkoholu a kyselin. Vůně je typicky odrůdová, připomínající zralé broskve. Lehce muškátově kořenité, v dochuti příjemně minerální. Vinice obsahuje vápenaté sedimenty druhohorního moře.Toto víno se výborně snoubí s pokrmy ze sladkovodních ryb.

Rulandské šedé (Bio, Demeter)2013 kabinet, suché bílé

Biodynamické víno, spontánně fermentováno.

Alkohol 11,5 % obj.; Zbyt. cukr 5 g/l; Zbyt. kyseliny 8,7 g/l

Víno je svěží, hravé, dochuť je dlouhotrvající s delším závěrem. Ve vůni a chuti můžeme hledat citrusové, broskvovo-grapefruitové tóny, med, koření a vanilku. Zráním se budou ve vínu objevovat tóny chlebové kůrky. Vinice je jižní expozice, půda jílovito-vápenitá.

WINE PUNK Solaris 2015 ČZV suché

Víno je stočeno přímo z nádoby, nečířeno, nefiltrováno. Obsahuje pouze přirozený oxid siřičitý. Jemné kvasnice nejsou na závadu. Je uzavřeno korunkovým uzávěrem.

Alkohol 13,5 %; Bezc.extrakt 23 g/l

Zachovává si mladistvou svěžest, aroma je plné zdraví prospěšných látek. Víno bylo homeopaticky ošetřeno květem řebříčku jako přírodního antioxidantu.

Jakubské rosé (Bio, Demeter) 2015 Pinot Précoce Noir, jakostní, suché

Biodynamické víno, spontánně fermentováno

Alkohol 12,5 %; Zbyt. cukr 3 g/l; Zbyt. kyseliny 5 g/l; Bezc. extrakt 19 g/l

Barva je lososová. Vůně vína připomíná lístky lesních plodů, koření, chuť je vyvážená, jemná, lahodná s jemnou kyselinkou. Viniční trať U Borku má 15 cm spraše a asi 20 m jemného štěrko-písku.

WINE PUNK Pinot gris 2015 ČZV suché

Biodynamické víno , spontánně fermentováno, nefiltrováno. Obsahuje pouze přirozený oxid siřičitý. Jemné kvasnice nejsou na závadu.

Alkohol 12,5 %; Bezc. extrakt 23 g/l

Hrozny fermentovaly v kónické nádrži 4 měsíce. Po šetrném vylisování bylo stočeno do lahví. Víno bylo homeopaticky ošetřeno květem řebříčku. Hrozny pochází z vinice Na Příčce, podloží tvoří jíly.

Svatovavřinecké 2015 kabinet, suché červené

Biodynamické víno, spontánně fermentováno, nefiltrováno.

A 12,5; C 0,1; K 5,1; E 24,5

Tmavě červená barva, ve vůni najdeme černé třešně, brusinky, povidla a koření. Chuť je intenzivní, středně plná. Podloží vinice tvoří vápenité sedimenty druhohorního moře.

Jakubské 2015 (Bio, Demeter) Pinot Précoce Noir, suché červené

Biodynamické víno, spontánně fermentováno

Alkohol 10 %; Zbyt. cukr 1 g/l; Zbyt. kyseliny 3,8 g/l; Bezc. extrakt 17 g/l

Barva vína je typicky granátová. Vůně jemná, kořenitá, objevují se tóny přezrálé černé třešně, fialek, čokolády. Chuť je velmi jemná, lehoučká, přitažlivá, kořenitá, s příjemnou aciditou a tříslovinami. Podloží vinice tvoří písky a štěrkopísky do hloubky 20 m.

Pinot Noir 2015 pozdní sběr, suché červené

Biodynamické víno, spontánně fermentováno, nefiltrováno.

A 13,0;C 0,1;K 4,7;E 25

Plná cihlová barva, typická pro tuto odrůdu, je doplněna vůní po lesním ovoci, kávě a pražených mandlích. V chuti se snoubí tóny hořké čokolády, bobulového ovoce a koření. Půda vinice je hluboká, jílovito-vápenitá.

Další proběhlé akce naleznete zde »