Portská a čokoláda. V muzeu čokolády a marcipánu 28. 1. 2016

Ghana, Mexiko, Kuba, Dominikánská republika, Papuasie, Venezuela, Tanzanie, Ekvador) a k tomu 8 portských od firmy Barros. V úvodu jsme představili základní bílé, ruby a tawny, které vždy tlačím vpřed. A od těchto základních vzorků, kde jsme si ozřejmili jakýže to tozdíl mezi ruby a tawny je, jsme postoupili trochu výše. Následovalo tak 10 years old Tawny, Special Reserve Ruby, LBV 2009, klasické Vintage a na závěr skvělá Colheita 1984.

Po různých experimentech s bílými a červenými barikovanými víny, s ledovýni a slámovými, s tokajským a sherry, jsme se po těch dvou letech snoubení s čokoládami, ustálili na tom, že kombinace s portskými funguje nejlépe, a toho se také dnes držíme.

Podívejte se na program táborského Muzea čokolády a marcipánu, třeba se při některé podobné akci nad portským a čokoládou potkáme.

Další proběhlé akce naleznete zde »