- Degustace
- O vinotéce
- Sklep & jeho historie
- Kadrnka
- Kadrnka
- Stalo se
- #####**Italská vína, čtvrtek 7.10.
- ##### BUDE LEDEN, S CECHEM PRASE SEŽEREM##### BUDE LEDEN, S CECHEM PRASE SEŽEREM
- #####Král vín 2011, středa 19. října
- #####MIKROSVÍN 19. ledna 2017
- #####MIKROSVÍN volná degustace 13. – 21. 10. 2016
- #####Spanilá husitská jízda do Třeboně
- #####ZD Němčičky – Němčičky, podoblast Velkopavlovická - VYPRODÁNO **30.3.2017 19.15**
- **Marta Ljubková: Zcela osobní výběr ze současné české prózy**,
- **Vinařství Šabata se svou novou kolekcí** čtvrtek 24.6.
- **VOC Znojmo – Vína originální certifikace – první apelační systém v České republice, čtvrtek 23.9.
- 1. ochutnávka vín Cechu táborských obchodníků s vínem v sobotu 21. října
- 1. Táborský Festival Vína
- Aleš Vrzák aneb Co se děje v Českém rozhlase
- ay
- B + B ve vinotéce
- Baláž
- Bílá vína z rakouského Kamptalu
- Degustace vín slováckých vinařů
- Destiláty lihovaru Lžín s J. Feikem čtvrtek 1. prosince
- Jan Cempírek v naší vinotéce
- Jácham Topol 17.12. 2010
- Karel Deniš a Karel May
- Král vín
- Král vín - 15 nejúspěšnějších vín letošního ročníku představil Branko Černý
- Král vín 2016
- Lobkowiczké zámecké vinařství Roudnice nad Labem
- Master of Wine Liam Steevenson porovnával novozélandská a česká vína
- Městský ples v Sezimově Ústí
- Nová kniha Karla Deniše Tenkrát na Západě
- Oranžová vína
- Pastýř kvasinek v Táboře
- Pavel Veselský z Nového Poddvorova volná degustace 24. – 27. 10. 2016
- Portská a čokoláda. V muzeu čokolády a marcipánu 21. 1. 2016
- Průvodce nejlepšími víny ČR - 7.3. 2017
- Putování za kounickou frankovkou 26.5. 2018
- Rakouská červená vína z oblasti Burgenlandu 16.12. 2010
- Rakouské a moravské veltlíny a ryzlinky
- Rodinné vinařství Jedlička & Novák jsme přechutnali ve čtvrtek 10. února
- Skvělé vlašáky z mikulovského Vinařství VOLAŘÍK
- Sommelierský duel Ladislav Makovec vs. Jan Čulík 9.3.2017
- Sommelierský duel Ladislav Makovec vs. Jan Čulík úterý 23.5. 2017
- Svatomartinská 2015
- Svatomartinská 2017
- Svatomartinská a Beaujolais 2016
- Tatarské bifteky & vína
- tichý
- To nejlepší z roudnického koštu
- To nejlepší z táborského festivalu vína 2017
- TOP 12 Pálav 31.3. 2016
- Tři týdny jsme ochutnávali česká vína
- Vinaři Vajbar a Binder z Rakvic nadchli
- Vinař roku 2017 14.3. 2017
- Vinařství Gala – Bavory 9.4. 2017
- Vinařství Jakub Šamšula, Čejkovice, 21. a 22. 2.
- Vinařství Kadrnka
- Vinařství Kraus – Mělník, podoblast Mělnická 6.3.2017 19.15
- Vinařství Krásná hora,
- Vinařství Maňák – Žádovice, podoblast Slovácká , 23.3.2017 19.15
- Vinařství Michal Janás - pátek 19.2. 2016
- Vinařství Plešingr 1.3. 2018
- Vinařství TANZBEEG 7.4. 2016
- Vinné sklepy Kutná Hora 22. – 26. 8. volná degustace
- VOC Modré hory
- váskový chléb & vína , **23.3.2017 19.15**
- Weingut Anselmann – novinka v naší vinotéce
- Červená PATRIA KOBYlÍ
- Česká vína 2017 čtvrtek 15.6.
- Šilinkovi v naší vinotéce
- Španělsko krajem vína - 29.3.
- Španělská vína
- Španělská vína s Dominikem Sokolem
- Napsali o nás
- Sudová vína
- průvodce
- Eventy & catering
- Fotogalerie
- Kontakt
Destiláty lihovaru Lžín s J. Feikem čtvrtek 1. prosince
Lihovar ve Lžíně společně s pivovarem byl v minulém století součástí velkostatku Lžín v držení rodu Schönburg-Hartensteinů. Když pivovar v roce 1881 dosloužil a byl zbourán, zůstal při velkostatku pouze Lihovar.
Zemědělský lihovar, zaměřený původně na výrobu surového lihu z brambor, byl v roce 1971 přestavěn na ovocný lihovar a provozován až do roku 1992. Společnost převzala lihovar v roce 1996, vybudovala novou kvasírnu, palírnu a sklad lihu a zavedla novou výrobu ovocných destilátů. Současně se provozuje také pěstitelská pálenice pro drobné pěstitele.
S expertem a spolumajitelem lihovaru J. Feikem ochutnáme cca 7 – 8 vzorků.
LŽÍNSKÁ SLIVOVICE Základem tohoto klenotu je dvoustupňová destilace z vyzrálého kvasu a drobná tajemství při její přípravě. Tento ovocný destilát je vyráběn z kvalitních odrůd švestek, které jsou převážně z Jižních Čech. Dvojí destilace. Čím je Lžínská Slivovice jedinečná? Vyrábí se pouze z ovoce, z českých švestek bez dalších příměsí. Pro kvas se používají výhradně odpeckované švestky.
HRUŠKOVICE WILLIAMS Je velice populární v alpských zemích a dnes získává svoji oblibu i v České republice. První odkazy na hrušky jsou v druhé polovině 18. století. Tou dobou bylo známo více než 500 odrůd hrušní. A z tohoto množství je „williamska“ tou vyvolenou. Je žlutá nebo narůžovělá, navinule sladká a šťavnatá. Tato letní odrůda se vyznačuje typickou chutí a má dokonalé aroma. Znalci destilátů je považována za jedinečnou pro výrobu destilátů. Pálí se z české odrůdy hrušky „Williamsova čáslavka“ (Barlett)
JABLKOVICE S KARAMELEM Harmonicky vyvážený destilát, který dostává svou jedinečnou jemnou chuť díky sladkým jablkům z jižních Čech. Tento klenot je obohacen kapkou karamelu, který dodá nejen nádhernou zlatavou barvu ale navíc výrazně zjemní chuť a dá vyniknout skvostnému ovocnému aroma. Proto je velice oblíben především u žen …
MERUŇKOVICE je vyráběna pouze z meruněk, které pocházejí z prosluněných svahů jižní Moravy. Toto ovoce plné sluníčka musí být zralé až přezrálé. Vždy se musí nechat kvasit bez pecek. Díky tomu má pálenka úžasnou až dokonalou chuť po meruňkách a je typická svou vůní.
TŘEŠŇOVICE Lžínská Třešňovice je vyrobena z odpeckovaných třešní nejvyšší kvality, má plné sladkého aroma, které získává díky zrání v nejteplejších měsících roku. Třešně mají měkkou dužinu plnou šťávy, a nejen špačci se po nich mohou doslova utlouct. Má jednu obrovskou zvláštnost. Celý život nás provází. V dětství jsme milovali babiččinu bublaninu, později jsme dívkám darovali náušnice z třešní a nyní jsme ve věku, kdy si s oblibou dáme kalíšek Lžínské Třešňovice. Čím je naše Lžínská Třešňovice jedinečná?
VIŠŇOVICE Višně je ovoce jemně nakyslé chuti a u drtivé většiny gurmánů se těší veliké oblibě. Možná právě proto je višňovice připomínkou na doby před sametovou revolucí. Je to téměř podpultový sortiment.
VÍNOVICE Mezi tradiční a velice oblíbené produkty se řadí naše Lžínská Vínovice. Pro tento destilát je charakteristická dvoustupňová destilace v měděných kotlích. Vínovice je vyráběna pouze z kvalitních hroznů, které jsou převážně z jižní Moravy.
ZLATÁ SLIVOVICE Zlatá Lžínská Slivovice se řadí mezi nejlepší destiláty v České republice. Základem tohoto klenotu je dvoustupňová destilace z vyzrálého kvasu a drobná tajemství při přípravě. K tomu nové dubové sudy, které udělají z destilátu nepopsatelný zážitek. Minimálně po dobu 12 měsíců předává sud dokonalé aroma a úžasné tony zlatavé barvy. Tato Slivovice se chutí podobá spíše koňaku, ale přesto si zachovává svoje specifické ovocné tóny.